Tredje låge i årets adventskalender - en julesalat

Tredje låge i årets adventskalender - en julesalat

Tredje låge i årets adventskalender - en julesalat

# Nyheder

Tredje låge i årets adventskalender - en julesalat

"Salat til jul? Nej, ved du nu hvad? Bliver de fanatikere aldrig færdige med at moralisere? Vegetar mig her, klima mig der, og bæredygtighed mig alle vegne. Jeg vil have julemad til jul, vil jeg! Rigtig julemad. Og nok af det! Det går verden ikke under af, og hvis den gør, er den selv ude om det!"

Tegneseriefigur af vred pige

Nogenlunde sådan kan jeg forestille mig protesterne, når jeg siger salat og jul i samme sætning - medmindre det altså handler om karrysalat til silden. Der er der ingen, der brokker sig.

Men den her salat hører til på vores julefrokostbord. Den kan du også spise til silden. Eller til frikadellerne. Eller til medisterpølsen. Den skønne, pink salat med rødbeder, selleri og æbler i en cremet dressing af ymer og mayo er et must på vores julefrokostbord.

Salat med rødbede, selleri og æble

Den smager godt. Den ser pæn ud på bordet. Den er let at lave. Den er dejligt frisk – en rigtig vintersalat med knas, sødme og syre. Syrlighed fra rødbederne, sødme fra æblerne og den jordbundne smag af selleri i en skøn forening. 

Til salaten skal man bruge lige dele af:

Syltede rødbeder
Knoldselleri
Æble – gerne cox orange

Dressingen består af lige dele af ymer (eller andet surmælksprodukt) og mayonnaise 

Skær æbler, rødbeder og selleri i små tern. Bland dressingen og vend det hele sammen. Lad gerne salaten stå og trække lidt. 

Salat med rødbede, selleri og æble

Det var da nemt, ikke?

Salaten holder sig fint i flere dage i køleskabet, så lav bare en pænt stor portion. Den skal nok blive spist!

I næste uge, bag lågen for den fjerde søndag i advent, er det Anni, der kommer med sin overraskelse. Og jeg har fra pålidelig kilde, at det ikke er mere salat. Forurettede teenagere, vrede ægtefæller eller ophidsede onkler kan derfor roligt ånde lettet op og læse med.

God tredje søndag i advent.

Adventsdekoration


-0-0-0-0-0-


PS: Salaten smager også skønt til stegte sild i eddike. 

Stegte sild i eddike

I dag vil jeg derfor bryde et ellers hæderkronet princip om ikke at blande kirkens hjemmeside med min egen personlige side, Dalsgaard i Skivholme. Jeg havde nemlig lovet, at jeg ville putte opskriften på verdens bedste stegte sild i eddike under dagens låge, og så kom jeg til at tænke på salaten, der kan bruges til sildene og til meget mere. Salaten fristede mig derfor mere til dagens låge, så her er link til de skønne sild med bid og smag. Hemmeligheden er: spar ikke på krydderier eller på sukkeret.

Du vil måske også kunne lide...

0
Feed