Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Adventskalender på vej!

Adventskalender på vej!


# Nyheder
Udgivet af Karen Engell Dalsgaard, onsdag d. 24. november 2021, kl. 00:00

Fjerde søndag før juledag begynder adventstiden, og på søndag er det første søndag i advent, hvor vi tænder det første lys i adventskransen. Nu begynder nedtællingen til selve julen, og nu går det løs. Vi bager småkager, pynter op ude og inde og sætter lys i buske og træer og i udendørs dekorationer. 

Engel med lys i drivhuset

Vi henter stedsegrønt ind i stuerne, og vi mødes til julekoncerter og julefrokoster. Advent er en tid fuld af lys og hyggelig travlhed.

Engel i drivhuset

Men hvad betyder egentlig advent? Selve ordet advent kommer af det latinske 'Adventus Domini', som betyder 'Herrens komme'. Advent er forventning og forberedelse til selve julen, hvor Jesus blev født.

Hvad kom først? Jesus eller julen? I førkristne tider fejrede man vintersolhvervet i den tid, hvor vi nu holder jul. Den tid, hvor vi er helt nede i det dybeste decembermørke, 

Mørke skyer over marken

men hvor det bare ikke kan blive mørkere, fordi året nu vender, og lyset langsomt, ganske langsomt, kommer tilbage. Der blev tændt lys, og spist god mad og festet. Mange af de førkristne traditioner som lystænding, julemad og fester (og helt sikkert også nisser) har vi endnu. 

Nisser

Alt sammen noget, der er med til at lette det tunge mørke i december, som vi har taget med os ind i den ny tid. Den tid, der begyndte, da et lille barn - både gud og menneske - blev født i en stald i Bethlehem.

Madonna med barnet

Adventstraditioner handler om at glæde sig til den dag. 

Vi vil også være med til at tælle ned her på Skivholme, Sjelle og Skjørring kirkers hjemmeside. Vi, min medwebmaster Anni Kellermann og jeg, vil hver søndag åbne en ny låge i adventskalenderen. Bag lågen gemmer der sig en lille adventsgave til dig. En gave i form af måske en historie eller et lille projekt, du selv kan lave, så vi sammen kan være med til at gøre adventstiden festlig - og forkorte ventetiden til den store dag.

adventskrans

Følg med her på siden - på søndag går det løs.