Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Skovtur - Morgen i maj, når det grønnes

Skovtur - Morgen i maj, når det grønnes


# Tidligere arrangementer
Udgivet af Karen Engell Dalsgaard, søndag d. 14. maj 2023, kl. 12:49

Et par gange om året går vi morgentur i Præsteskoven før gudstjenesten. Sådan en skovtur en morgen i maj er bare noget af det mest vidunderlige.

Den 14. maj mødtes vi ved p-pladsen og blev ført ad stier, langs vandløb og over broer af Ole Jensen, der nok er den af alle, der kender skoven bedst. Aldrig er skoven så grøn og frisk som i maj. Flimrende solskin gennem nyudsprungne, lysegrønne bøgeblade, vilde blomster langs stierne og i skovbunden, duftende vandmynte i grøfterne og duftende hæg i blomst. De sidste anemoner lyser hvidt i skovbunden, og i græsset lyser de kridhvide fladstjerner.

Vi var endda så heldige at se et lille rålam, som moderen havde puttet tæt ved en af broerne. Vi holdt os selvfølgelig på behørig afstand, men med lidt zoom på kameraet lykkedes det alligevel at få billeder.

Efter turen var der morgenmad og forårssange i sognegården, før vi gik sammen over vejen til gudstjeneste i kirken.

Næste gang skal du da med, ikke?

Du kan se billeder her.

Vi er blevet bedt om at holde øje med 'jagt i skoven' skiltene, når vi går fra Præsteskoven og ind i Frijsenborg skovene. Det er MEGET vigtigt, og det er derfor også MEGET vigtigt, at ingen går udenfor stierne eller ind i Frijsenborgskovene ad andre veje end de officielle. Kun de officielle stier ved indgangen til skovene er mærket med jagtskiltene. Bukkejagten starter den 16. maj, og ingen har vel lyst til enten at komme i vejen for en kugle eller ødelægge jagten. I øvrigt er det ikke tilladt at gå andre steder end på stierne i Frijsenborgskovene. Sådan er det i alle skove, så vær søde at huske det. Og husk også det med hunden i snor... Et lille rålam kan absolut ikke lide hunde.